Ladestik til el- og hybridbil

 

Ladestationer til privaten

Salget af el- og hybridbiler stiger herhjemme i takt med, at den grønne omstilling er kommet øverst på dagsordenen. Elbiler er nemlig fremtiden. Så er du den glade ejer af en el- eller hybridbil, hjælper vi dig med at etablere en ladestander eller et ladestik, så du altid er ladet op og klar til din næste køretur.

Vi er eksperter i at opsætte og installere ladestationer hos private. Vi tilbyder ladestandere uden abonnement, og vi rådgiver dig om, hvilken ladestander, der matcher dine ønsker og behov. Som udgangspunkt er det nemlig billigere at oplade din elbil hjemme i privaten end på en offentlig stander, og så er det ovenikøbet både nemt og sikkert.

 

Book os til at etablere et ladestik ved din carport, i din garage eller din indkørsel. Vi ser frem til at servicere dig.

Ladestander hjemme

Når du vil lade din elbil sikkert op, er det en god idé at få opsat en ladestation derhjemme, og så er det væsentligt, at du vælger den model, der matcher dit behov bedst. Vi hjælper dig med at montere og opsætte en godkendt ladestander til elbil eller hybridbil, så du trygt kan lade op. Lige som vi også kan hjælpe dig med opsætning af el tavle

Lader du din elbil op i en almindelig stikkontakt, kan du i værste fald få voldsomt elektrisk stød, eller også kan der opstå brand, simpelthen fordi en almindelig stikkontakt ikke tåler belastningen ved at oplade din elbil over en længere periode. 

Vi tilbyder både standere og væghængte stationer, lige som du kan få monteret flere ladestandere, hvis du har mere end én elbil. Der er forskellige ladestationer på markedet, og hvilken ladestander, der passer hjemme hos dig afhænger af forskellige faktorer, så som:

  • Hvor hurtigt du har brug for, at din bil skal oplade
  • Om du har behov for adgangskontrol på din stander, fx nøgle, mobil app, RFID-kort eller brik
  • Om du har behov for strømafregning – dette kan kræve eksterne målere og manuelle registreringer af forbruget
  • Om du ønsker ladestander med abonnement
  • Om du har behov for én eller flere ladestationer.

Med en godkendt ladestander opnår du flere fordele. Fx er den energi- og omkostningsbesparende, og så er den miljøvenlig. Langt de fleste ladestationer er robuste, de er nemme at betjene, sikre, effektive, og så er de udviklet, så de kan tåle både vind og vejr.

Vi anbefaler ladestandere fra Easee, Schneider Electric, Solar, Tesla, ABB eller Walther. Ønsker du en anden producent, så skaffer vi den selvfølgelig hjem til dig. Er du i tvivl om det mindste, så tøv ikke med at hive fat i os. Vi kommer også gerne ud og laver et el syn af din bolig. 

 

Læs også om…

Udskiftning af stofledninger

Vi har stor erfaring med at udskifte stofledninger i ældre boliger

Fejlfinding

Oplever du problemer med strømmen i din bolig?
Nyt el

Referencer

Sådan siger vores gode kunder om samarbejdet med os

Sådan siger vores kunder

reEL-installations medarbejdere er altid meget høflige og servicemindede.
"Når de går hos os, er der ingen sure miner over de særlige hensyn, der skal tages i en institution. Fx planlagde de sig uden besvær ud af et ønske om, at der ikke skulle bores, mens børnene i vuggestuen sov middagslur. Det er god service og samarbejde, når det er bedst.”
- Torsten Hebsgaard, Institutionsleder, Kastanjehuset-Solgården

Ladeeffekt

De fleste ladestationer til private hjem har en ladeeffekt fra 1,4 til 22 kW og et strømforbrug fra 6-32 ampere. De fleste husstande får installeret en ladestander til 3 faser/400V og tre gange 16 ampere.

Eksempel:

Har du en ladestander med en ladeeffekt på 11-22 kW, fx en nyere BMW i3 eller en Tesla, så kan du lade med henholdsvis ca. 60 og 120 kilometer i timen alt afhængig af effekten, der er til rådighed.

Vidste du…

At strømmen er dyrere om aftenen mellem kl. 17 og 20. Det kan derfor være en økonomisk god idé at oplade din elbil efter kl. 20 og frem til kl. 17. På den måde sparer du penge på strømforbruget og derved på din kørsel.

Separat gruppe i eltavlen

Alt afhængig af typen på den ladestander du vælger, skal du have opsat en særskilt sikringsgruppe. Du skal som minimum have et kombirelæ, som er en automatsikring med integreret fejlstrømsafbryder. Såfremt det ikke er indbygget i ladestanderen, skal du i stedet have et type2-relæ (AC/DC-relæ).

Den mest økonomiske løsning er at vælge en ladestander med indbygget type2-relæ.

Tesla ladestationer

Har du købt en Tesla og en dertilhørende Tesla ladestation, så kommer vi og opsætter og installerer den for dig. Vi tester og afprøver systemet, inden vi forlader dig, så du er tryg og klar til opladning.

Mød vores medarbejdere

Ole Hyllested Frederiksen

Indehaver & adm. direktør

+45 26 75 00 75
of@reel-installation.dk

Kai Kristensen

El-ansvarlig & aut. el-installatør

+45 26 75 00 80
kk@reel-installation.dk