El-tavler

 

Skal du have udskiftet din gamle el tavle?

Udskiftning af gamle el tavler er ofte nødvendige i ældre boliger, fx i forbindelse med etablering af nyt køkken eller bad, ved renovering af boligens el eller ved udskiftning af gamle stofledninger.

Det er en god investering at udskifte din gamle eltavle, og så er det frem for alt en god sikkerhed.

 

Book os til at udskifte din el-tavle. Vi ser frem til at servicere dig.

Skræddersyet el tavle

Når vi bestiller din eltavle, tager vi højde for dine ønsker til tavlen, og vi skræddersyer din nye eltavle, så den er tilpasset lige netop din boligs installationer.

Der findes flere forskellige komponenter, som du med fordel kan få installeret i din tavle for at undgå skader, fx transientbeskyttelse som en ekstra sikkerhed i din eltavle. Denne enhed beskytter dit el-udstyr mod overspændinger, brand og impulser fra fx lynnedslag i nærheden af din bolig.

Du kan også få installeret kombirelæer i din eltavle, som er en kombineret automatsikring med indbygget fejlstrømsafbryder (RCD). Det kan fx være smart at sætte på det udvendige lys eller på dit fyr eller opvarmningsenhed med henblik på at undgå driftnedbrud.

Ny gruppe i eltavle

Hvis du skal i gang med kommende renoveringsprojekter i din bolig, og i den forbindelse allerede er klar over, at du får behov for mere strøm, så tilpasser vi eltavlen til de fremtidige forhold, så du har ekstra kapacitet i din tavle. Det kan fx være nyt køkken, nyt bad, etablering af førstesal eller tilbygning, eller hvis du drømmer om at køre el- eller hybridbil, så tilpasser vi eltavlen til din ladestander.

Når du bestiller din nye eltavle hos os, er der derfor vigtigt, at du fortæller os om eventuelle fremtidsprojekter i din bolig, så vi sikrer, at du får en eltavle med den rette kapacitet. Din eltavle er derfor færdigmonteret og skræddersyet dine ønsker, når montøren ankommer for at montere den. Vi hjælper desuden også med et el syn, hvis du skal sælge eller købe bolig. 

 

Læs også om…

Nyt køkken

Vi sætter strøm til hvidevarerne i dit nye køkken

El-syn

Vi tjekker installationerne i din bolig og afgiver rapport
Nyt el

Ladestik til el- og hybridbil

Vi etablerer ladestik ved din carport, garage eller indkørsel

Sådan siger vores kunder

reEL-installations medarbejdere er altid meget høflige og servicemindede.
"Når de går hos os, er der ingen sure miner over de særlige hensyn, der skal tages i en institution. Fx planlagde de sig uden besvær ud af et ønske om, at der ikke skulle bores, mens børnene i vuggestuen sov middagslur. Det er god service og samarbejde, når det er bedst.”
- Torsten Hebsgaard, Institutionsleder, Kastanjehuset-Solgården

Regler for el-tavler

Der er flere regler for korrekt placering af el tavle i din private bolig. El-tavlen må fx ikke sidde i et skab, da den afgiver varme, som den skal kunne komme af med. Den skal derfor sidde frit tilgængeligt og minimum en meter over gulvniveau og max 2,2 meter over færdigt gulv.

Derudover skal din eltavle være mærket op med tilhørsforhold og strømværdier. Dette er et lovkrav. Det skal tydeligt fremgå, enten over eller under hver enkelt automatsikring, med tydelig opmærkning af installationen. Fx skal der ved en induktionskogeplade på 16 ampere stå: ”Induktionskogeplade. Max 16 ampere”. Dette gør montøren, når han er helt færdig med at opsætte og montere eltavlen. Alle jordledere, altså beskyttelsesledere, skal ligeledes mærkes op med tilhørsforhold.

Desuden skal eltavlen være CE mærket.

I en ny eltavle er det ikke nødvendigt at skifte sikringer, fordi der sidder automatsikringer, ligesom der er indbygget lovpligtigt fejlstrømsafbryder (RCD), som beskytter os mennesker mod elektriske stød.

Målerrammen, som er den enhed, hvorpå elmåleren sidder, udskifter vi i samme arbejdsgang, så dit elselskab kan fjernaflæse dit forbrug. Har du ikke allerede jordspyd, etablerer vi også det ved udskiftning af din el tavle – det er nemlig et lovkrav.

El tavle pris

Ved ny eltavle er pris fra kr. 3000 ex moms og op til 10.000 kr. ex moms alt afhængig af indhold og størrelse. Prisen er inklusive levering, montering, opmærkning, test og afprøvning af systemet.

Mød vores medarbejdere

Ole Hyllested Frederiksen

Indehaver & adm. direktør

+45 26 75 00 75
of@reel-installation.dk

Dzenan Pulo

Partner & aut. el-installatør

+45 26 75 00 76
dp@reel-installation.dk